Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Forum cu participarea unor grupuri bancare cu renume: Anunțul făcut de Dodon - Video

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a avut o întrevedere cu conducătorii băncilor comerciale din ţara noastră. Iată care au fost subiectele discutate.

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu conducătorii băncilor comerciale din ţara noastră. Șeful statului a anunțat că Președinția, alături de Executiv și Parlament este determinată să depună toate eforturile pentru a elimina barierele din calea dezvoltării acestui sector important.

”În mod aparte m-am referit la necesitatea luării unor măsuri concrete pentru a îmbunătăți imaginea țării noastre pe plan internațional, afectată după scandalurile legate de spălările de bani, furtul miliardului”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului consideră oportună organizarea în toamna anului curent a unui forum, cu participarea unor profesioniști cu renume la nivel internațional, conducătorilor instituțiilor financiare internaționale și a unor grupuri bancare cu renume, pentru a comunica mediului internațional despre reformele recente din acest sector.

Igor Dodon s-a întâlnit cu piloții moldoveni Lionel Buruiană și Mihail Crihan - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon s-a întâlnit cu piloții moldoveni eliberați din Afganistan - Video

”De asemenea am vorbit despre modificările la politica fiscală, riscurile pieței financiare nebancare, viziuni privind cadrul regulatoriu pentru sectorul financiar, implementarea programului e-executor, aplicarea Legii 308 cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor, tranzacțiile suspecte și multe altele”, a scris Dodon.

Președintele țării i-a îndemnat pe participanții la discuție să înainteze Președinției propuneri și inițiative care să fie examinate și promovate în Parlament spre adoptare.

”Am menționat că drept rezultat al discuției de azi și a comunicării ulterioare, care va fi una permanentă, este elaborarea și promovarea unor politici de consolidare a sistemului bancar, precum și de sporire a rolului acestuia în dezvoltarea economică a țării”, a menționat Igor Dodon.

Fluxul de știri
0