Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Soarta Acordului de liber schimb: Decizia CE privind finanțarea Moldovei - Video

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaComisia Europeană deblocat finanțarea pentru Moldova
Comisia Europeană deblocat finanțarea pentru Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Europei a anunțat reluarea asistenței financiare pentru Moldova, care a fost suspendat anterior din cauza situației politice din țară.

CHIȘINĂU, 23 iul - Sputnik. Comisia Europeană a reluat sprijinul bugetar pentru Republica Moldova, care a fost suspendat din cauza situației politice create în țară. CE a transferat 14,5 milioane de euro, a anunțat reprezentantul Comisiei Natasha Berto în cadrul unui briefing la Bruxelles.

"Comisia Europeană a reluat astăzi sprijinul financiar pentru Republica Moldova prin transferarea a 14,54 milioane de euro", a spus Berto.

Правительство РМ  - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova, în așteptarea a aproape 50 de milioane de euro de la Comisia Europeană

Potrivit acesteia, suportul este acordat pentru implementarea Acordului de liber schimb UE-Moldova și a unui șir de alte proiecte, inclusiv implementarea unui plan de acțiune privind liberalizarea vizelor.

Reînnoirea sprijinului financiar a fost reluat după aproape doi ani, timp în care a fost suspendat din cauza situației privind supremația legii în țară, anunță CE printr-un comunicat.

Ce n-a spus ministrul Finanțelor

Și ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, a confirmat în cadrul unei conferințe de presă că Republica Moldova va primi în următoarele zile 14,5 milioane de euro, asistență macrofinanciară din partea Uniunii Europene.

Potrivit ministrului, cele 14,5 milioane de euro sunt acordate sub formă de grant și vor fi repartizate în trei programe sectoriale. Este vorba de Educație, în special pentru învățământul profesional tehnic, dar și pentru implementarea Acordului de Liber Schimb. Ministrul nu și-a putut aminti însă în cadrul conferinței de presă care este cel de al treilea domeniu.

Fluxul de știri
0