Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polițiștii au fost șocați: Iată ce a făcut aseară un șofer din Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Iresponsabilitatea șoferilor nu are limite, nici chiar dacă pun în pericol viața propriului copil.

CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik. Inspectorii de patrulare au fost șocați de iresponsabilitatea unui conducător auto – nici chiar faptul că în mașină se afla copilul său de doar două luni nu l-a oprit de la comiterea unor încălcări grave care ar fi putut provoca o tragedie.

Șoferul a fost  oprit aseară de polițiștii de patrulare în timp ce conducea cu 110 km/h pe bulevardul Dacia din Chișinău. Și mai grav este faptul că bărbatul de 36 de ani, care conducea un Ford Transit, a urcat la volanul mașinii fiind privat de dreptul de a conduce mijloace de transport și mai era și în stare avansată de ebrietate avansată, gradul său de alcoolemie fiind de 0,76 mg/l. Culmea este că acesta a pornit la drum luându-și în mașină soția și bebelușul de numai două luni.

Polițiștii de patrulare au reușit să prevină în ultimele trei zile mai multe evenimente rutiere care ar fi putut duce la pierderi de vieți omenești. Astfel, au fost constatate 1639 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere. În 986 de cazuri a fost vorba de depășirea limitei de viteză. Totodată, peste 70 de persoane au fost înlăturate de la volanul unității de transport, fiind depistate în stare de ebrietate. Alte 73 nu aveau centura de siguranță cuplată, iar 25 de șoferi conduceau mașinile fără să aibă la ei permisul de conducere.

Accident în raionul Râșcani - Sputnik Moldova
Accidente
Grav accident rutier în raionul Râșcani: Veneau de la nuntă - Foto

Încălcarea regulilor de circulație a dus în acest interval la producerea a 23 de accidente rutiere, în care două persoane au decedat și 24 au fost traumatizate. 11 accidente au avut loc pe teritoriul municipiului Chișinău, iar 12- în restul localităților țării. Majoritatea au fost provocate sau gravitatea lor a fost amplificată de viteza excesivă. În 10 din cazuri au fost tamponați pietonii, conducătorii auto nereușind să reacționeze la timp din cauza vitezei. Tot din cauza excesului de viteză, opt accidente s-au produs cu ciocnire între vehicule. Doi șoferi au pierdut controlul mașinii în timp ce conduceau cu viteză mare, în ambele cazuri unitățile de transport s-au răsturnat.

Inspectoratul Național de Patrulare amintește că nu va tolera asemenea încălcări grave, care pun în pericol viețile participanților la trafic.

Fluxul de știri
0