Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Observatorii OSCE: Alegerile din Ucraina au fost libere

© Sputnik / Сергей Аверин / Accesați arhiva multimediaLogotipul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa
Logotipul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit rezultatelor scrutinului, în Parlamentul Ucrainei au acces cinci partide.

CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik. Alegerile în Rada Supremă a Ucrainei s-au desfășurat cu respectarea drepturilor și libertăților principale și au fost competitive, a declarat șeful misiunii de observatori a OSCE, Ilkka Kanerva.

”În timpul alegerilor parlamentare din Ucraina au fost respectate drepturile și libertățile fundamentale, iar campania a fost în linii generale competitivă”, a spus Kanevra în cadrul unui briefing. Acesta a menționat totodată că, în general, comisia electorală a fost competentă și eficientă.

Досрочные выборы в Верховную раду Украины - Sputnik Moldova
Rezultate preliminare: Câte partide acced în Rada Supremă din Ucraina - detalii

Duminica trecută în Ucraina au avut loc alegerile parlamentare anticipate. Potrivit datelor exit-poll, în Parlament vor accede cinci partide: „Slujitorul poporului” al președintelui Zelenski, „Platforma de opoziție – Pentru Viață” , partidul „Solidaritatea Europeană” a ex-președintelui Petro Poroșenko. În afară de aceasta, În Rada Supremă vor accede partidul ex-premierului Iulia Timoșenko „Batkivșcina” și formațiunea „Golos” a muzicianului Sveatoslav Vakarciuk. Rezultatele oficiale ale alegerilor parlamentare anticipate urmează a fi publicate de către CEC până în data de 5 august.

Fluxul de știri
0