Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rezultate preliminare: Câte partide acced în Rada Supremă din Ucraina - detalii

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaДосрочные выборы в Верховную раду Украины
Досрочные выборы в Верховную раду Украины - Sputnik Moldova
Abonare
După numărarea a 75 la sută din voturi la alegerile parlamentare din Olanda, Partidul Popular pentru Libertate și Democrație (VVD), de centru-dreapta, aflat la guvernare, conduce detașat, având un rezultat de peste 20 la sută din voturi

CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. Cinci partide acced în Rada Supremă a Ucrainei, potrivit sondajelor exit-poll, efectuate la comanda canalului 112 Ucraina, informează RIA Novosti.
În topul clasamentului se află partidul "Sluga Naroda", condus de președintele Ucrainei Vladimir Zelenski, cu circa 42,7% din voturi, acesta este urmat de "Platforma de opoziție pentru viață" cu 12,9%, pe locul al treilea se situează partidul "Solidaritatea europeană" al fostului președinte Petro Poroșenko, care acumulează 8,8%.

De asemenea, în Rada ucraineană va accede și partidul Iuliei Timoșenko "Batkivșcina", care a acumulat 8,5%, dar și partidul "Golos", condus de muzicianul Sviatoslav Vakarciuk, cu - 6,5 la sută din sufragii.

Potrivit ministrului ucrainean de Interne, alegerile s-au desfășurat fără încălcări grave.

După publicarea rezultatelor preliminare, Zelensky a declarat că victoria partidului său i-ar permite implementarea inițiativelor sale legislative. În special, el a promis să numească un nou Procuror General al Ucrainei.

Printre prioritățile guvernului Zelensky a fost enumerat încetarea războiului în Donbass, întoarcerea deținuților și lupta împotriva corupției.
Astăzi în Ucraina au avut loc alegerile parlamentare anticipate. Jumătate dintre deputați (225 de persoane) vor fi aleși prin liste de partide, jumătate - în raioanele majoritare. Doar partidele pot participa la alegeri, bariera de trecere va fi de 5%.

Fluxul de știri
0