Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Studiu - Cancerul ar putea fi detectat printr-o modalitate artificială

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Oamenii de știință au descoperit o nouă modalitate de detectare a cancerului. Metoda ar putea salva mii de vieți.

CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik. Cancerul va putea fi detectat din timp cu ajutorul „alunițelor artificiale”.

Oamenii de știință au creat o „aluniță artificială” – scopul inovației este de a din timp un semnal de avertizare în cele mai frecvente tipuri de cancer.

Celule de cancer - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Avertizarea medicilor - Aceste patru obiceiuri banale cresc riscul dezvoltării cancerului

Potrivit cercetătorilor, medicii vor putea diagnostica zeci și sute de mii de oameni cu cancer de prostată, plămâni, colon sau cancerul de sân. Detectarea din timp a bolii poate crește considerabil șansa de supraviețuire a unui pacient.

„Alunița artificială” creată de oamenii de știință poate detecta semnele mai devreme decât metodele „tradiționale” de diagnosticare. „Alunița artificială” reprezintă un implant care conține o rețea de gene și celule umane. Odată ajuns sub pielea unui om, implantul monitorizează nivelul calciului din sânge – atunci când organismul începe să dezvolte o tumoare, acest nivel crește.

Ulterior, implantul declanșează celulele și începe să producă melanină – melanina face ca pielea de deasupra implantului să devină de culoarea maro.

Oamenii de știință au testat implanturile artificiale pe șoareci și piele de porc. Rezultatele obținute au fost cele la care se așteptau cercetătorii.

Fluxul de știri
0