Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Psiholog, despre boală, durere și mesaje emoționale care trebuie decodificate corect

© Sputnik / Rodion ProcaLiliana Chisari
Liliana Chisari - Sputnik Moldova
Abonare
Corpul este cel care ne vorbește adesea despre supărările sufletului. Trebuie doar să-i ascultăm cu atenție mesajele transmise și să le decodificăm corect.
Psiholog, despre mesajele emoționale pe care le poate transmite durerea

Liliana Chisari - Sputnik Moldova
Cinci semne că persoana iubită stă cu tine din interes
Emoțiile puternice au o influență majoră asupra organismului. Când o emoție nu poate fi exprimată în mod voluntar, ea poate deveni sursa de tulburări psihice și fizice, de durere și disconfort.

Orice funcție afectată este în directă legătură cu o nevoie psihică dereglată sau cu o emoție reprimată, afirmă psihologul Liliana Chisari.

Un exemplu în acest sens pot fi relațiile cu partenerii nepotriviți în care nu ne simțim confortabil, despărțirile care provoacă durere sau alte situații ce generează suferință și disconfort.

"De multe ori această durere își găsește localizarea într-un organ care este mai slab. Spre exemplu, pancreasul sau stomacul. Organismul nu minte, în cele mai dese cazuri persoanele somatizează migrenele, care apoi provoacă depresie. Chiar și cancerul apare în baza stresului profund pe care îl trăiește omul într-o relație dureroasă", a spus psihologul Liliana Chisari.

Avantajul este că putem asculta ce ne spune corpul despre propria stare sufletească, prin semnalele de alarmă pe care ni le transmite și să apelăm din timp la un suport terapeutic care să ne readucă echilibrul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0