CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik, Maria Dimineț. Există o categorie de oameni care vor să obțină totul de la viață fără niciun efort. Cea mai simplă cale pentru atingerea acestui scop este căsătoria sau concubinajul cu o persoană asigurată material, cu un venit lunar bun sau cu relații în înalta societate. Acești indivizi nu impresionează nici prin frumusețe, nici prin inteligență, însă mânuiesc foarte bine tehnicile de manipulare. Evident, cad în plasa lor persoanele sincere și corecte, care au necesitatea să ofere și să primească dragoste. Cum să-i deconspiri pe profitori, înainte să-i accepți în viața ta? Iată cinci semne care le trădează adevăratele intenții.
Simți că abuzează de tine
În relația cu profitorii te simți mereu umilit. Ei iau totul, dar nu dau nimic în schimb: nu oferă dragoste și atenție, pasează pe umerii tăi soluționarea problemelor cotidiene, nu contribuie financiar la traiul comun. Când partenerul iubește, atunci se implică, în egală măsură, în relație – atât afectiv, cât și financiar.
Niciodată nu te pune pe primul plan
În viața partenerului profitor nu vei fi niciodată pe primul plan. Prioritate vor avea jobul și hobby-urile, prietenii și familia sa. El găsește mereu timp pentru a se implica emoțional și financiar în interacțiunea cu alți oameni, și nu dorește să investească nimic în relația cu tine.
Mereu se justifică în fața ta
Partenerul profitor își justifică mereu eșecurile sau acțiunile care îți provoacă suferințe. El încearcă să te convingă că exagerezi, că nu ai înțeles corect, că te iubește doar că este suprasolicitat la muncă sau traversează o perioadă mai dificilă.
Profitorul vorbește doar despre viitor
Partenerul care profită de tine vorbește doar despre ce va face în viitor pentru relația voastră. El planifică evenimente și acțiuni realizabile peste ani, într-o perioadă nedefinită. Acesta te asigură, zi de zi, că veți trăi frumos și fericit, doar că e nevoie de răbdare. Ca urmare, el te hrănește cu promisiuni frumoase despre un viitor minunat.
Nu investește nimic în relație
Profitorul se simte bine în casa ta și pe banii tăi. Nu se gândește să modernizați locuința sau să cumpărați un spațiu locativ mai mare, să cumpărați mobilă nouă, să luați un credit pentru a îmbunătăți nivelul de trai, să călătoriți sau să investiți în vreo afacere. Banii pe care îi câștigă îi folosește pentru necesitățile personale și mai puțin, sau chiar de loc, pentru necesitățile relației.
Mai multe detalii aflați din interviul audio sau video atașat.
Dacă doriți ca problema Dumneavoastră să fie analizată de psiholog, expediați o scrisoare anonimă pe adresa: m.diminets@sputniknews.com, cu mesajul ”Discuții cu psihologul”.