Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

30 de ani de slujire arhierească: Mesajul Patriarhului Kiril pentru Mitropolitul Vladimir

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Accesați arhiva multimediaПатриарх Московский и всея Руси Кирилл
Патриарх Московский и всея Руси Кирилл - Sputnik Moldova
Abonare
Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, i-a transmis un mesaj de felicitare Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir.

CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik. Patriarhul Kiril al Rusiei i-a transmis un mesaj de felicitare Mitropolitului Vladimir cu prilejul împlinirii a 30 de ani de slujire arhierească și cu prilejul zilei hirotoniei. Publicăm mai jos mesajul integral al Patriarhului:

Înaltpreasfinția voastră!

”Vă felicit cordial cu prilejul aniversării a 30 de ani de slujire arhierească, 30 de ani de cârmuire a Eparhiei de Chișinău, dar și anticipat cu celebrarea ocrotitorului ceresc.

Патриарх Московский и всея Руси Кирилл во время Рождественского богослужения в храме Христа Спасителя в Москве - Sputnik Moldova
Rusia
Patriarhul Kiril: Respingerea valorilor familiei duce civilizația în haos

V-ați învrednicit să primiți harul Duhului Sfânt, prin mijlocirea Căruia ați devenit episcop al Bisericii lui Hristos în ziua în care cinstim icoana Maicii Domnului din Kazan. De atunci și până astăzi, v-ați străduit să îndepliniți cu sârguință și responsabilitate slujirea de arhipăstor.

Este îmbucurător să constat grija de care dați dovadă în sporirea vieții eparhiale, care va fost încredințată spre oblăduire: sub cârmuirea dumneavoastră sunt restaurate și construite noi biserici și mănăstiri, sunt implementate importante inițiative și proiecte sociale, care contribuie la educația moral-spirituală și patriotică a oamenilor de astăzi, asigurării păcii interetnice și a armoniei sociale.

Contribuția Dumneavoastră este una substanțială și folositoare în procesul de armonizare a relațiilor dintre Biserică și stat, în Republica Moldova. Sper ca și de acum înainte această colaborare să aducă roade bune.

Având în vedere străduința depusă în calitate de arhipăstor și cu prilejul acestor zile însemnate, consider necesar să vă înmânez o panaghie comemorativă.

Cu ocrotirea Maicii Domnului și cu rugăciunile Sfântului Vladimir, cel întocmai cu Apostolii, ocrotitorul Dumneavoastră ceresc, să reînnoiască și să împlinească Domnul puterile Voastre sufletești și cele trupești, pentru ca mulți ani înainte să puteți sluji cu vrednicie Sfânta Biserică.

Cu dragoste întru Hristos,

PATRIARHUL MOSCOVEI ȘI AL ÎNTREGII RUSII
KIRILL”.

Fluxul de știri
0