Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Admiterea la liceu în România pentru elevii din Republica Moldova

© Sputnik / Виталий Аньков / Trecere la banca de fotografiiЭкзамен
Экзамен - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Potrivit informațiilor publicate în Metodologia de școlarizare a românilor de pretutindeni, afișarea rezultatelor la admiterea în licee 2019 este programată săptămâna viitoare.

BUCUREȘTI, 19 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Săptămâna viitoare, în data de 24 iulie 2019, se afișează rezultatele concursului de admitere la liceu pentru elevii din Republica Moldova.

Экзамен - Sputnik Moldova
Societate
Admiterea 2019: Un document a fost exclus din lista actelor obligatorii

Acestea vor fi afișate pe site-ul http://www.isjiasi.ro, la secțiunea Examene-Admitere.

Inspectoratul Școlar Județean Iași va analiza și soluționa cazurile speciale: frați, gemeni, tripleți.

Rezultatele finale, după soluționarea cazurilor speciale, se vor afișa pe site-ul http://www.isjiasi.ro la secțiunea Examene-Admitere, dar și pe site-ul Ministerului Educației Naționale la data de 27 iulie 2019.

Absolvenții de gimnaziu, care nu susțin examenele de Evaluarea Națională vor putea să își continue studiile pe locurile rămase libere după concursul de admitere, exclusiv pe locuri fără plata taxelor de școlarizare, dar fără bursă.

La înmatriculare, candidații trebuie să prezinte actele de studii și de identitate în original, precum și alte documente solicitate de unitatea de învățământ.

Inspectoratul Școlar Județean Iași va transmite către Inspectoratele Școlare Județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București dosarele candidaților declarați admiși se arată în documentul menționat.

Studenți, ore, universitate - Sputnik Moldova
Educație
Admiterea 2019: Important pentru candidații la admitere în universități

Elevii declarați admiși beneficiază de finanțarea taxelor de școlarizare, de o bursă lunară ce se acordă pe parcursul anului școlar, inclusive în vacanțele legale, însă nu și pe perioada vacanței de vară. Atunci, ei pot primi bursă numai dacă sunt reținuți la școală pentru activități extracurriculare.

De asemenea, mai beneficiază de asistență medicală gratuită în caz de urgențe medico-chirurgicale și boli cu potențial endemo-epidemic, în conformitate cu legislația internă în vigoare.

Elevii din Republica Moldova vor putea să circule în aceleași condiţii la fel ca și colegii lor români, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Tot în conformitate cu legislația în vigoare, elevii din Republica Moldova vor putea primi și alte tipuri de burse.

Fluxul de știri
0