Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Comisia Electorală Centrală are o nouă conducere

© Sputnik / Miroslav RotariЦИК CEC
ЦИК CEC - Sputnik Moldova
Abonare
Noua conducere a Comisiei Electorale Centrale a fost aleasă vineri în cadrul unei ședințe extraordinare.

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Comisia Electorală Centrală s-a convocat vineri, 19 iulie în ședință extraordinară.

Pe ordinea de zi a ședinței au figurat mai multe chestiuni, inclusiv cea cu privire la alegerea președintelui și vicepreședintelui Comisiei. Astfel, noul președinte al CEC este Dorin Cimil. Vicepreședinte al CEC a fost votat Vladimir Șarban, iar în funcția de secretar a fost ales Maxim Lebedinschi.

Алина Руссу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alina Russu și-a depus cererea de demisie din funcția de membru și președinte al CEC

Președintele a fost ales cu șapte voturi pentru, unul contra și o abținere. Vicepreședintele a fost ales cu opt voturi pro și o abținere, iar secretarul - cu șapte voturi  pentru, unul împotriva și o abținere.

Noul președinteCEC, Dorin Cimil, este avocat, doctor în drept, conferențiar universitar. Din 1995 acesta activează la catedra de Drept Civil, Facultatea de Drept, USM.

Vicepreședintele CEC Vladimir Șarban este specializat în dreptul internaţional, dar și în domeniul automaticii şi telemecanicii. Este consilier al preşedintelui Republicii Moldova.

Maxim Lebedinschi, secretarul ales, este consilier al președintelui țării în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale. Din decembrie 2016 este reprezentant al preşedintelui R. Moldova în relaţiile cu Parlamentul și Guvernul.

Amintim că președintele Comisiei, Alina Russu și-a depus cererea de demisie din funcția de membru al CEC pe 2 iulie. Ulterior, Parlamentul a luat act de demisia acesteia, dar și a vicepreședintelui CEC Rodica Ciubotaru și a membrului CEC, Iurie Ciocan.

Pe 16 iulie, Parlamentul a confirmat, cu votul deputaților majorității parlamentare, trei noi membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC). Este vorba de Dumitru Pavel înaintat de fracțiunea Platforma DA-ACUM, Dorin Cimil, susținut de fracțiunea PAS-ACUM și Maxim Lebedischi, propus de fracțiunea PSRM.

Fluxul de știri
0