Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu: Unirea Moldovei și României poate avea loc doar printr-un referendum

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu a subliniat faptul că nu partidele politice ar trebui să ia o decizie în ceea ce privește unirea Moldovei și României.

CHIȘINĂU, 19 iul - Sputnik. Maia Sandu a declarat că unirea Moldovei și României este posibilă numai după un referendum.

Angela Merkel și Maia Sandu - Sputnik Moldova
Primele declarații făcute de Maia Sandu după întâlnirea cu Angela Merkel - Video

Potrivit șefului Cabinetului de Miniștri, „nu partidele politice ar trebui să ia o decizie în acest sens”.  Maia Sandu a răspuns astfel la întrebarea unui jurnalist în timpul conferinței de presă la Berlin.

Potrivit acesteia, aproximativ 25 la sută dintre cetățeni susțin, potrivit unor date, ideea de „unire”. În țară există partide care percep unirea cu România ca pe o îmbunătățire a situației din Moldova.

„Noi înțelegem că o decizie în această privință nu trebuie să fie luată de partidele politice, ci de întreaga populație a țării, printr-un referendum”, a declarat Sandu.

Sondajele sociologice arată că majoritatea locuitorilor Moldovei se pronunță împotriva unirii țării cu România. Astfel, potrivit datelor din martie 2018, 62% dintre cei intervievați ar fi votat împotrivă, 25% s-ar fi pronunțat pentru, 8% au fost indeciși, 3% au spus că nu ar participa la vot, iar 2% nu au răspuns la întrebare.

Fluxul de știri
0