Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Igor Dodon s-a întâlnit cu piloții moldoveni eliberați din Afganistan - Video

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon s-a întâlnit cu piloții moldoveni Lionel Buruiană și Mihail Crihan
Igor Dodon s-a întâlnit cu piloții moldoveni Lionel Buruiană și Mihail Crihan - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Șeful statului a avut o întrevedere cu piloții moldoveni Lionel Buruiană și Mihail Crihan, care au fost eliberați după mai bine de trei ani de captivitate în Afganistan.

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu piloții moldoveni Lionel Buruiană și Mihail Crihan, ținuți timp de trei ani și jumătate ostatici în Afganistan, dar și cu membrii familiilor acestora.

La solicitarea șefului statului și cu sprijinul Federației Ruse, în luna februarie piloții moldoveni au fost eliberați.

”Piloții mi-au comunicat faptul că starea lor de sănătate s-a ameliorat și au mulțumit autorităților ruse și Președintelui Republicii Moldova pentru contribuția în eliberarea lor și posibilitatea de a fi împreună cu familiile”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Totodată, șeful statului le-a transmis piloților foi de odihnă pentru o perioadă de 14 zile, la Soci, oferite de co-președintele asociației ”Delovaia Rossia” Igor Ciaika.

”De asemenea, am felicitat-o pe Bianca Buruiană care astăzi împlinește 4 anișori și care practic a crescut fără tată. I-am urat copilărie fericită în sânul familiei”, a mai scris Dodon.

Șeful statului și-a exprimat recunoștința față de conducerea Federației Ruse pentru ajutorul acordat în misiunea de eliberare a ostaticilor, pentru respectul și compasiunea față de concetățenii noștri.

Fluxul de știri
0