Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Interconectarea energetică Moldova-România: Bani oferiți de Banca Mondială - detalii

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaRețele electrice, electricitate
Rețele electrice, electricitate - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Mondială va oferi 61 de milioane de euro pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România.

CHIȘINĂU, 18 iul – Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a discutat cu experți ai Băncii Mondiale (BM) despre semnarea unui acord de finanțare pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România.

Întrevederea a avut loc miercuri, 17 iulie, la sediul ministerului, delegația BM fiind condusă de directorul de țară, Anna Akhalkatsi.

Fermă de vaci - Sputnik Moldova
Banca Mondială va oferi asistență pentru dezvoltarea sectorului zootehnic din Moldova

Potrivit Acordului de finanțare, cele 61 de milioane de euro vor fi folosite pentru extinderea stației din Vulcănești, modernizarea stației din Chișinău și construcția liniei electrice aeriene LEA 400 Kv Vulcănești-Chișinău, a precizat Serviciul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

”În cadrul întrevederii, au mai fost discutate și aspectele de implementare a Programului de restructurare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (SACET). La acest capitol au fost abordate etapele următoare de implementare ale Planului de acțiuni pentru optimizarea reglementării SACET și modalitățile de reconectare a instituțiilor publice la SACET, precum spitale, grădinițe, inclusiv reconectarea noilor substații termice individuale și a rețelelor termice asociate”, mai adaugă sursa citată.

Fluxul de știri
0