Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Banca Mondială va oferi asistență pentru dezvoltarea sectorului zootehnic din Moldova

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaFermă de vaci
Fermă de vaci - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Mondială, dispusă să susțină un proiect de dezvoltare a sectorului zootehnic din Moldova.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. O misiune a Băncii Mondiale a efectuat, săptămâna trecută, o vizită de documentare, în țara noastră, cu scopul de a identifica domeniile pentru viitoare investiții și suportul necesar pentru dezvoltarea sectorului agroalimentar din Republica Moldova. Experții internaționali și locali au avut o întrevedere cu ministrul în exercițiu al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, secretarul general de stat Iurie Ușurelu și secretarii de stat responsabili de domeniile zootehniei și agriculturii, Veaceslav Cernat și Vasile Luca.

Vite mari cornute, veterinărie - Sputnik Moldova
Petele albe din sectorul zootehnic: autorităţile caută soluţii

Funcționarii au discutat despre un viitor proiect, implementat de Banca Mondială în cooperare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, care are ca țintă dezvoltarea sectorului zootehnic din țara noastră, în special, dezvoltarea industriei produselor lactate și a cărnii, scopul fiind asigurarea securității alimentare.

Pe parcursul dialogului s-a discutat despre facilitarea accesului la finanțare directă a organizațiilor de creditare nebancară și asociațiilor de economii și împrumut pentru proiectele în domeniul agriculturii, precum și dezvoltarea și extinderea asigurărilor subvenționate în agricultură.

Experții internaționali și locali au confirmat interesul Băncii Mondiale de a oferi suport pentru identificarea potențialelor proiecte de asistență financiară destinată sectorului agricol.

Fluxul de știri
0