Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dreptul moldovenilor de a lucra în UE: Schimbare anunțată de un europarlamentar

© AFP 2024 / FREDERICK FLORINSchimbare anunțată de un europarlamentar
Schimbare anunțată de un europarlamentar - Sputnik Moldova
Abonare
O rezoluție ce poate fi adoptată de Parlamentul European le va asigura moldovenilor dreptul de a lucra nestingheriți în spațiul Uniunii Europene (UE), a semnalat un europarlamentar român.

CHIȘINĂU, 18 iul – Sputnik. Europarlamentari români vor promova în Parlamentul European (PE) o rezoluție care le-ar da dreptul cetățenilor Republicii Moldova să lucreze oriunde în UE, inclusiv în România.

”Îmi doresc să reuşim să adoptăm o rezoluţie în PE prin care să cerem ca cetăţenii din Republica Moldova să aibă drept de muncă oriunde în UE, implicit în România”, a declarat europarlamentarul român Eugen Tomac (Partidul Mişcarea Populară), într-un interviu acordat unui post de televiziune din Chișinău.

Eugen Tomac a spus că nu va promova rezoluția pentru că și-ar dori „ca cetăţenii din Republica Moldova, care oricum sunt într-un număr foarte mare plecaţi, să mai plece”, dar că vede oportunităţi în zona limitrofă frontierei moldo-române.

Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon, despre Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție - Video

În această ordine de idei, parlamentarul european s-a referit la beneficiile pe care le-ar avea după adoptarea unei asemenea rezoluții moldovenii care locuiesc pe malul râului Prut.

”Mulţi dintre ei pot pleca dimineaţa” la muncă, traversând frontiera, iar seara „să se întoarcă acasă fie de la Galaţi, fie de la Iaşi sau Vaslui, fie din alte zone ale României” în care și-ar găsi „un loc de muncă bine plătit”, a menționat Eugen Tomac.  

Fluxul de știri
0