Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un alt tren a luat foc în Moldova - pasagerii, în panică

Abonare
Un alt tren de pasageri a luat foc în Moldova în seara zilei de joi, de această dată unul de pe ruta Chişinău, Ungheni, după ce, acum câteva zile, locomotiva-vagon a unui tren suburban de pasageri de pe ruta Ungheni-Bălţi a ars complet.

CHIŞINĂU, 18 iul - Sputnik. Potrivit Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI, în seara zilei de 18 iulie pompierii au fost alertați să intervină la stingerea unui tren de pasageri, care a luat foc pe strada Calea Moșilor din municipiul Chișinău.

"Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 17:54 minute. Potrivit informațiilor operative, locomotiva unui tren de pe ruta  Chișinău- Ungheni s-a aprins în timpul deplasării", menţionează sursa citată.

Potrivit unui pasager din tren, flăcările au izbucnit la locomotiva din faţă a trenului, chiar sun podul de la Circ, municipiul Chişinău, iar pasagerii au intrat în panică.

"Pasagerii au intrat în panică şi s-au îmbulzit în ultimul vagon al trenului", a precizat pasagerul pentru Sputnik. 

Sursa Sputnik a mai spus că flăcările au fost stinse de maşiniştii trenului, până la sosirea echipelor de intervenţie.

Acelaşi lucru a fost comunicat şi de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.

"Incendiul a fost lichidat până la intervenția salvatorilor, către ora 18:03 minute. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri care au asigurat securitatea antiincendiară, dar și au refulat apa pentru a răcori secțiunea motorului afectată de foc".

Tren de pasageri ars în Moldova - Sputnik Moldova
Accidente
Un tren de pasageri a ars duminică seară la Făleşti: au intervenit salvatorii - Foto

Se mai menţionează că în urma incendiului nimeni nu a avut de suferit, iar circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

Precizăm că acum aproximativ două săptămâni, un tren de pasageri de pe ruta Ungheni-Bălţi a luat foc în regiunea localităţii Sсumpia, raionul Făleşti.

Din imaginile video publicate de IGSU, a ars complet locomotiva-vagon a unui tren de pasageri care mai avea încă două vagoane şi în care se aflau şi pasageri.

"La fața locului au intervenit trei echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși, pompierii au stabilit că flăcările au cuprins locomotiva unui tren de pe ruta Ungheni- Bălți. Conform IGSU, trenul a fost compus dintr- o locomotivă și două vagoane unde și se aflau pasagerii", comunica atunci IGSU.

Potrivit salvatorilor, oamenii au reuşit să iasă din vagoane, evitându-se astfel o tragedie. Doar maşinistul şi asistentul acestuia au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale, presupunându-se că s-au intoxicat cu fum.

Fluxul de știri
0