Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii în cazul bărbatului ”vedetă” care a mușcat un polițist de deget

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaDosar penal, verdict, cătușe, gratii
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Abonare
Șoferul din Hâncești, care a urcat în stare de ebrietate la volan, nu s-a conformat somaților polițiștilor, ba chiar l-a mușcat de deget pe unul dintre aceștia, și-a aflat sentința.

CHIȘINĂU, 18 iul – Sputnik. Bărbatul din raionul Hâncești care a mușcat de deget cu sălbăticie un polițist a fost condamnat la patru ani și două luni de închisoare. Acesta a fost judecat pe trei capete de acuzare: violență săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere, huliganism şi eschivarea de la testarea alcooscopică și acțiuni comise de o persoană care nu deține permis de conducere.

”Procuratura raionului Hânceşti a demonstrat vina inculpatului, acesta fiind condamnat, prin cumul de sentințe, fiindu-i adăugată parţial partea neexecutată a pedepsei aplicate acum un an, la 4 ani şi 2 luni închisoare, cu executare”, este precizat într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Amintim că incidentul a avut loc în data de 16 martie curent, pe drumul R-3, la intrarea în satul Bozieni, atunci  când ofiţerii de patrulare au oprit un automobil de model „Vaz”, care se deplasa neadecvat pe carosabil. La volanul maşinii se afla inculpatul în vârstă de 25 de ani, vizibil în stare de ebrietate.

La solicitarea poliţiştilor de a prezenta actul de identitate, conducătorul auto a refuzat. Totodată, el nu s-a supus cerinţelor poliţiştilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool.

Полиция  - Sputnik Moldova
Societate
Iată ce a pățit șoferul care a mușcat de deget un polițist – detalii

În replică, șoferul a manifestat un comportament agresiv, folosind cuvinte necenzurate la adresa angajaţilor Poliţiei, muşcându-l pe unul dintre aceştia de deget și provocându-i, potrivit raportului de expertiză judiciară, vătămări corporale uşoare.

De asemenea, la cerințele legitime ale poliţiei, şoferul s-a împotrivit categoric de a fi supus testului alcoolscopic. Bărbatul a fost reţinut, iar ulterior arestat. Potrivit Procuraturii, inculpatul a comis aceste abateri în timpul termenului de probă, fiind condamnat, acum un an, la trei ani închisoare, cu suspendare, pentru vătămarea intenționată a integrităţii sau sănătăţii unei persoane.

Fluxul de știri
0