Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată ce a pățit șoferul care a mușcat de deget un polițist – detalii

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция  - Sputnik Moldova
Abonare
Șoferul din Hâncești, care a urcat în stare de ebrietate la volan, nu s-a conformat somaților polițiștilor, ba chiar l-a mușcat de deget pe unul dintre aceștia.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Șoferul care a devenit ”vedetă” pe Internet după ce l-a mușcat de deget pe un polițist va compărea în fața instanței. Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a acestuia în judecată.

Degete - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
„Degetul” polițistului din Moldova, mușcat de un șofer, a ajuns în presa britanică - Foto

Bărbatul din raionul Hâncești este învinuit de violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere, huliganism şi refuzul, împotrivirea şi eschivarea de la testarea alcooscopică. Mai mult decât atât, acesta nici nu dețnea permis de conducere.

Procuratura informează că incidentul a avut loc pe 16 martie curent, pe drumul R-3, la intrarea în satul Bozieni, atunci  când ofiţerii de patrulare au oprit un automobil de model „Vaz”, care se deplasa neadecvat pe carosabil. La volanul maşinii se afla inculpatul în vârstă de 25 de ani, vizibil în stare de ebrietate.

La solicitarea poliţiştilor de a prezenta actul de identitate, conducătorul auto a refuzat. Totodată, el nu s-a supus cerinţelor poliţiştilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool. În replică, șoferul a manifestat un comportament agresiv, folosind cuvinte necenzurate la adresa angajaţilor Poliţiei, muşcându-l pe unul dintre aceştia de deget și provocându-i, potrivit raportului de expertiză judiciară, vătămări corporale uşoare.

De asemenea, la cerințele legitime ale poliţiei, şoferul a refuzat şi s-a împotrivit categoric de a fi supus testului alcoolscopic. Bărbatul a fost reţinut, iar ulterior arestat, aflându-se până în prezent în custodia statului.

Procuratura precizează într-un comunicat că inculpatul a comis aceste abateri în timpul termenului de probă, fiind condamnat, acum un an, la trei ani închisoare, cu suspendare, pentru vătămarea intenționată a integrităţii sau sănătăţii unei persoane.

Fluxul de știri
0