Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când vor fi eliminate taxele la perfectarea actelor pentru obținerea cetățeniei române

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport românesc
Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Eliminarea actelor ar fi posibilă în cazul adoptării unui proiect de lege depus în Parlamentul României.

CHIȘINĂU, 18 iul – Sputnik. Un șir de modificări propuse la Legea cetățeniei române ar putea înlesni procesul de procesare a dosarelor depuse de solicitanți.

Международный день защиты детей - Sputnik Moldova
Societate
Veste bună: Mai mulți copii din Moldova pot primi din aprilie câte 600 sau 1200 de lei

Potrivit deputatului român în Parlamentul European, Eugen Tomac, modificările ar putea fi adoptate în curând, iar asta ar însemna o descentralizare a procesul de procesare a dosarelor, astfel ca acestea să poată fi depuse în orice judeţ din România și să fie soluționate în termen de trei-patru luni.

Reprezentantul PMP a menționat că Legea trebuie modificată și că a cerut acest lucru înainte de a pleca din Parlamentul României.

Tomac spune că proiectul de lege este ”pe circuitul legislativ, colegii mei din PMP vor susţine această iniţiativă mai departe, şi de principiu există un acord tacit între partide de a susţine acest demers ca să îl avem cât mai rapid votat”.

Totodată, el a precizat că modificările propuse se referă și la eliminarea taxelor la perfectarea actelor pentru obținerea cetățeniei române.

”Noi am mai cerut încă ceva, să fie eliminate toate taxele pentru că ştiu că costurile sunt destul de mari, să poate fi autentificate actele doar de un avocat, care are alte preţuri decât notarii, şi oamenii să poată veni în condiţii mult mai rapide să îşi obţină actele de cetăţenie”, a subliniat Tomac

Fluxul de știri
0