Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se întâmplă în Moldova: Șoferi care transportă pasageri, beți și drogați la volan

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт  - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți șoferi care transportă pasageri au fost prinși în stare de ebrietate și sub influența substanțelor narcotice la volan.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Mai mulți taximetriști și șoferi ai mijloacelor de transport public de persoane din țară și-au permis să urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, dar și substanțe narcotice. Aceștia puneau în pericol viața a zeci de oameni.

Taxi - Sputnik Moldova
Atenție! Unii taximetriști ocolesc legea eliberând bonuri nefiscale

Timp de o lună, Inspectorii de Patrulare a desfășurat operațiunea „Autobuzul” care are scopul de a depista încălcările comise de șoferii care transportă călători, dar și de a preveni accidentele rutiere. Doar într-o singură oră, în nordul țării, inspectorii de patrulare au depistat doi șoferi de rută în stare de ebrietate, în timp ce transportau călători. Supuși testului alcoolscopic, unul din ei avea 0,31 ml/l, iar celălalt 0,38 mg/l alcool în aerul expirat.

Menționăm că ambii șoferi sunt angajați ai aceleiași firme de transport. Inspectoratul Național de Patrulare întreprinde permanent măsuri de prevenire a incidentelor în trafic cu urmări grave, iar pentru a călători în siguranță și a sensibiliza șoferii care sunt responsabili de transportarea călătorilor la destinație, INP mizează pe suportul și implicarea fiecărui cetățean.

Astfel, în cazurile în care observați că șoferul are un comportament dubios, agresiv, deviază de la traiectoria de deplasare, sau este tulburat:

  • Solicitați să oprească transportul ca să puteți coborî;
  • Apelați 112 pentru a putea interveni organele competente;
  • Sesizați operatorii firmei;
  •  Nu tolerați, interveniți! Astfel puteți preveni situații tragice și salva vieți omenești.

Implicarea fiecăruia dintre noi ne ajută să avem o societate mereu în siguranță, iar acțiunile de azi previn incidentele de mâine. În primele trei luni ale anului curent s-au produs 34 accidente rutiere cu implicarea transportului de călători, soldate cu patru persoane decedate și 45 traumatizare.

Fluxul de știri
0