Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noul șef al Comisiei Europene este o nemțoaică, subordonata lui Merkel

© AFP 2022 / FREDERICK FLORINUrsula von der Leyen
Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ursula von der Leyen, fosta subordonată a lui Merkel, a devenit aseară primul președinte femeie al Comisiei Europene, cu 383 de voturi favorabile, puțin doar peste cele 374 necesare, cu 327 împotrivă și 22 de abțineri.

BRUXELLES, 17 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Dezbaterile de astăzi din plenul Parlamentului European de la Strasbourg au fost aprinse, dar nimeni nu a mai avut curajul să retrimită problema înapoi la Consiliul European și să arunce Europa în criză, după ce și la prima nominalizare șefii de stat și de guvern s-au înțeles destul de greu.

Viktor Orban - Sputnik Moldova
Politică
Viktor Orban s-a răzbunat: Timmermans, ”candidatul lui Soros”, a fost torpilat

Pentru a-i convinge pe europarlamentari, von der Leyen a venit de altfel cu tolba de promisiuni astăzi în plen, spunându-i fiecărui grup ce voia să audă și promițând o Europă de lapte și miere pentru toți, pentru vestici, ca și pentru estici, pentru femei, șomeri și tineri și pentru oricine i-ar fi adus un vot în plus.

Dar factorul decisiv al alegerii Ursulei von der Leyen, dincolo de negocierile de culise și promisiunile de viitor, a fost spaima ca nu cumva tot procesul dificil al unei nominalizări să fie luat de la capăt, în condițiile în care oricum nu toată lumea putea fi mulțumită și în care aceeași Germanie și aceeași Franță, adică Merkel și Macron, vor face jocurile, dar cu alte personaje.

Fluxul de știri
0