Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Precizările MAI: Cine-i va permite lui George Simion să intre în Republica Moldova

© George Simion, FacebookGeorge Simion, activist unionist
George Simion, activist unionist - Sputnik Moldova
Abonare
Unioniștii au cerut noii conduceri a Ministerului de Interne să-i permită lui George Simion să intre în Republica Moldova. MAI a răspuns că instanța de judecată este cea care poate anula interdicția.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Doar instanța de judecată poate anula interdicția aplicată lui George Simion de a intra în Republica Moldova, subliniază Biroul migrație și azil, instituție din subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă.

”În prezent cererea de chemare în judecată cu privire la anularea deciziei în privința dlui Simion George-Nicolae, declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, se află pe rol la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani”, precizează instituția.

Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca - Sputnik Moldova
Autorităţile moldoveneşti interzic în continuare accesul în ţară al lui George Simion

George Simion a sesizat instanța prin intermediul avocatului său.

Biroul migrație și azil a făcut precizarea după ce mai mulți unioniști au organizat luni, 15 iulie, un flashmob în fața MAI, cerând noii conduceri a ministerului să anuleze interdicția aplicată lui George Simion.

În dimineața de 12 iulie, George Simion a încercat să intre în Republica Moldova prin vama Leuşeni, însă autorităţile i-au interzis accesul. Unionistul a avertizat autorităţile moldoveneşti că, dacă în cel mult o săptămână nu-i va fi ridicată interdicția, va intra în greva foamei.  

George Simion a fost reţinut în data de 1 octombrie 2018 de către angajaţii Biroului migraţie şi azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea să plece în România. Activistul care pledează pentru unirea cu România a fost anunţat că a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 5 ani. 

Biroul migrație și azil a precizat că acest lucru a fost făcut „în baza demersului structurii responsabile de securitatea statului”.

Fluxul de știri
0