Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autorităţile moldoveneşti interzic în continuare accesul în ţară al lui George Simion

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca
Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca - Sputnik Moldova
Abonare
Activistul George Simion intenționează să intre în greva foamei dacă nu va fi lăsat să intre în Moldova.

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Preşedintele Platformei unioniste Acţiunea 2012, George Simion, în continuare are interdicţia de a intra în Republica Moldova.

George Simion, activist unionist - Sputnik Moldova
Politică
Activistul George Simion ar putea să revină în Moldova
Activistul civic a încercat în dimineaţa zilei de vineri, 12 iulie, să treacă frontiera Republicii Moldova prin vama Leuşeni, însă autorităţile i-au interzis accesul.

George Simion a avertizat autorităţile moldoveneşti că, dacă în cel mult o săptămână nu va fi soluţionată această problemă, dânsul intenţionează să intre în greva foamei. 

„O să vin în maxim o săptămână aici şi o să rămân în greva foamei dacă acest regim mă va priva de dreptul meu elementar de a-mi vedea fraţii, interzicându-mă peste Prut fără niciun motiv”, a declarat George Simion într-un live pe Facebook.

Amintim că în cadrul întrevederii cu premierul Viorica Dăncilă, de la Bucureşti, Maia Sandu a afirmat că interdicţia de a intra în Republica Moldova primită de George Simion a fost una ilegală, iar consecinţele ei trebuie să fie anulate. 

George Simion a fost reţinut şi expulzat din Republica Moldova pe 1 octombrie 2018, aproape de miezul nopţii, în timp ce se îndrepta spre România. Activistul primit şi interdicţie de intrare în Republica Moldova pentru cinci ani.

Fluxul de știri
0