Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Turismul din Moldova, în plină ascensiune: Iată cele mai preferate destinații turistice

© SputnikDumitru Niculăiță și Alin George Pătru
Dumitru Niculăiță și Alin George Pătru - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova a devenit o destinație turistică atractivă pentru turiștii străini. Care sunt cele mai importante obiective turistice din țara noastră și ce îi impresionează pe turiști – aflați din interviul realizat cu consultanții în turism Dumitru Niculăiță și Alin George Pătru.
Turismul din Moldova, în plină ascensiune: Iată cele mai preferate destinații turistice

În țara noastră, turismul este un domeniu în plină dezvoltare unde există suficiente obiective turistice care îi impresionează pe turiștii străini, spune Dumitru Niculăiță. Potrivit lui, cei care vin să viziteze țara noastră apreciază foarte mult originalitatea, autenticitatea locurilor și ospitalitatea moldovenilor. Printre produsele cele mai apreciate sunt vinul și bucatele tradiționale moldovenești.

Natalia Mateevici - Sputnik Moldova
Top trei locuri turistice din Moldova pe care trebuie să le vizitezi

Turiștii sunt interesați de turismul cultural și turismul religios. Ei rămân impresionați de frumusețea bisericilor și mânăstirilor din Republica Moldova. Totodată, aceștia preferă destinațiile turistice vitivinicole, care în ultima perioadă oferă tot mai multe servicii turistice.

Consultantul în turism Alin George Pătru a subliniat că numărul turiștilor a crescut semnificativ în ultimii patru ani. Din observațiile sale, cele mai preferate destinații turistice sunt: Orheiul Vechi, vinăriile din țară, Cetatea Sorocii și regiunea Transnistria, locul care le stârnește o curiozitate aparte străinilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0