Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov a confirmat că se fac pregătiri pentru vizita lui Putin în Ungaria

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Peskov a confirmat pregătirile pentru vizita lui Putin în Ungaria.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, a confirmat că se fac pregătiri pentru vizita lui Vladimir Putin în Ungaria.

„Într-adevăr, s-ar putea. Pregătirile pentru o astfel de vizită au loc”, le-a spus Peskov jurnaliștilor, răspunzând la întrebarea dacă ar putea avea loc vizita președintelui Federației Ruse la Budapesta, pe 30 octombrie.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Declarație: Matteo Salvini - „Vladimir Putin va lăsa o amprentă puternică în istorie”

Anterior publicația maghiară „Népszava” a comunicat, făcând trimitere la surse, că președintele Rusiei Vladimir Putin și prim-ministrul Ungariei, Victor Orban, vor discuta în toamnă chestiunile privind livrarea gazelor naturale și cooperarea în sfera energetică.

Ultima întrevedere dintre Orban și Putin a avut loc în tomna anului trecut la Moscova.

Părțile au acordat o deosebită atenție energeticii. Orban a declarat atunci că l-a rugat pe Putin să se gândească serios la extinderea gazoductului „fluxul turcesc” până în Ungaria și mai departe. Potrivit premierului maghiar, Budapesta dorește ca, atunci când construcția gazoductului se va îndrepta dinspre sud în direcția Ungariei, acesta să traverseze mai departe teritoriul țări.

Fluxul de știri
0