Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Eclipsa de lună în această noapte: La ce oră va putea fi văzută

© Sputnik / Игорь Подгорный / Accesați arhiva multimediaEclipsă de lună - Imagine simbol
Eclipsă de lună - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Luna va oferi, la noapte, un spectacol impresionant - o eclipsă parțială va putea fi admirată din majoritatea regiunilor planetei Pământ.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. S-a împlinit o jumătate de secol de când a fost lansată misiunea Apollo 11, când omul a pășit, pentru prima oară, pe satelitul natural al Pământului, Luna.

Конец света - Sputnik Moldova
Profeții apocaliptice: Eclipsa de soare după care va veni Sfârșitul Lumii

Coincidență sau nu, astăzi va avea loc o eclipsă parțială de lună. Aceasta va fi vizibilă în totalitate în țara noastră dacă cerul va fi senin, sau va putea fi văzută printre nori.

Potrivit Societății Astronomice Regale, cu sediul la Londra, eclipsa va fi vizibilă în Africa, o mare parte din Europa și din Asia, din partea estică a Americii de Sud și partea vestică a Australiei.

O eclipsă de Lună are loc atunci când Soarele, Pământul şi Luna sunt aliniate, iar satelitul nostru natural se află în umbra Pământului, informează digi24.ro

La noapte, numai o porțiune din Lună se va afla în umbra Pământului. Eclipsa va fi, așa cum am menționat deja, doar parțială.

Aproximativ 60% din suprafața Lunii va fi acoperită de umbră.

Eclipsa parţială va începe la ora 21:44, când Luna se află aproape de orizontul de sud-est. Schimbări pe discul selenar se vor putea vedea când Luna intră în umbra Pământului, începând cu ora 23.00. Atunci, partea din dreapta a discului va începe să fie mai puțin strălucitoare, informează dcnews.ro

Solar eclipse - Sputnik Moldova
(VIDEO) "Inelul de Foc": Eclipsa Solară în emisfera sudică

Eclipsa de Lună care are loc în noaptea dintre 16 și 17 iulie este una parțială. Acest lucru înseamnă că Luna nu intră complet în umbra Pământului.

Maximul se produce la ora 0.31, pe 17 iulie, când mai mult de jumătate din discul lunii se va afla în umbra Pământului.

Nu există nici un pericol dacă vom privi eclipsa cu ochiul liber. De asemenea, dacă aveți lunetă, binoclu sau telescop veți putea admira mai bine fenomenul, cu condiția să fie cer senin.

Fluxul de știri
0