Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CNA nu confirmă întâlnirea Filat–Plahotniuc: Cum anume a verificat informația

© Sputnik / Miroslav RotariSediul CNA
Sediul CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul Național Anticoruptie declară că nu s-a confirmat informația potrivit căreia Vlad Filat și Vlad Plahotniuc s-au întâlnit în sediul instituției în decembrie 2015.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Centrul Național Anticoruptie (CNA) declară că a verificat informația potrivit căreia Vlad Filat și Vlad Plahotniuc s-ar fi întâlnit în sediul său și că aceasta nu s-ar fi confirmat.

Fostul premier Vlad Filat a declarat într-un interviu pentru TV8 că a avut o întâlnire cu ex-președintele PDM Vlad Plahotniuc în sediul CNA.

„Asemenea zvonuri au existat și mai înainte și nu s-au confirmat”, a declarat pentru Sputnik Moldova ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

Solicitată să precizeze cum anume au fost făcute verificările, Angela Starinschi a răspuns că s-a discutat cu angajații CNA care au fost responsabili în acea zi și, totodată, s-a constatat că în registrul intrărilor în sediul CNA nu figurează numele lui Vlad Plahotniuc.

Întrebată de reporterul Sputnik dacă s-ar fi putut întâmpla ca intrarea lui Vlad Plahotniuc în sediul CNA pur și simplu să nu fi fost trecută în registru, Angela Starinschi a respins categoric o asemenea posibilitate.

Întrebată de ce ar fi mințit Vlad Filat în acest caz, Angela Starinschi a răspuns scurt: „Întrebați-l!”.

Versiunea lui Vlad Filat

Fostul premier și fostul lider al PLDM, Vlad Filat, reținut în octombrie 2015 și condamnat la nouă ani de închisoare pentru fapte de corupție, a povestit că, în seara de 19 decembrie 2015, a fost luat de la Penitenciarul nr.13 și dus în izolatorul CNA. În jurul orei 23:00, un ofițer l-ar fi îndemnat să-l urmeze și l-ar fi dus într-o sală de la etajul patru al sediului CNA. La un moment dat, în încăpere ar fi intrat Vlad Plahotniuc, însoțit de Constantin Botnari, potrivit lui Filat.

Angela Gonța - Sputnik Moldova
Societate
Angela Gonța sparge tăcerea: Declarații după interviul lui Filat

Vlad Plahotniuc i-ar fi reproșat lui Filat că acesta nu a fost corect cu el, potrivit celor relatate de ex-premier.  

„Am avut o discuție, nu aș putea spune scurtă, dar nici lungă. El a întrebat dacă am solicitat întrevederea. Am spus că nu”, şi-a amintit Filat. Ex-premierul a menţionat că, ulterior, și-ar fi dat seama că o persoană a interpretat dorința sa de a clarifica situația în care s-a pomenit drept "solicitare a întrevederii” cu Plahotniuc.

Filat a mai povestit următoarele despre discuția sa cu Plahotniuc: „Eu l-am întrebat de ce a făcut ce a făcut. Răspunsul lui a fost sec: ”Dacă nu o făceam eu, o făceai tu”.

Ulterior, Filat și Plahotniuc nu s-ar fi întâlnit față-n față, potrivit celor spuse de ex-premier în interviu. Vlad Filat a dezvăluit însă că „periodic a comunicat” cu Plahotniuc la telefon.

Fluxul de știri
0