Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bine de știut: Aromaterapia și efectele sale miraculoase pentru sănătate

© SputnikVeronica Kalcev
Veronica Kalcev - Sputnik Moldova
Abonare
Aromaterapia cu uleiuri esentiale: Expertul în nutriție și medicina netradițională, Veronica Kalcev, a vorbit în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" despre efectele miraculoase ale uleiurilor esențiale pentru menținerea sănătății fizice și echilibrului emoțional.
Bine de știut! Aromaterapia și efectele sale miraculoase pentru sănătate

Aromaterapia este una dintre laturile medicinii alternative care se bazează pe proprietățile active ale plantelor ce conțin uleiuri esențiale. Aceasta menține și ameliorează starea de sănătate, eterizează, stimulează şi relaxează organismul, fiind întrebuințată în mai multe domenii: sănătate, frumusețe și îngrijire, pentru echilibrarea stării organismului şi în calitate de afrozidiac.

Veronica Kalcev afirmă că aromaterapia este cel mai bun remediu care relaxează, inspiră, liniștește și ne umple firea de gânduri pozitive. Specialistul crede în acțiunea miraculoasă a uleiurilor eterice naturale, în proprietățile lor curative și purificatoare, în aromele lor irepetabile.

”Spre exemplu, uleiul esențial de lavandă are efecte terapeutice miraculoase. Substanțele active ale plantei îi conferă proprietăți antiseptice, antidepresive, antispastice, carminative, cicatrizante, digestive și tonifiante. Lavanda poate fi folosită în caz de hipertensiune, bronșite, pneumonii de natură virală, răceală, gripă, hepatite, cistite, insomnii, anxietate, nervozitate, depresie, dermatite, dermatoze, infecții stafilococice și streptococice, dermatita seboreică, eczeme, afecțiuni alergice, cefalee, migrene și alte afecțiuni. Adesea, uleiul de levănțică se folosește pentru tratarea bolilor dermatologice și pentru îngrijirea tenului”, a explicat invitata.

Vlad Sainciuc - Sputnik Moldova
Alimentele minune ce întăresc sistemul imunitar – sfatul unui expert în medicină naturistă

Potrivit specialistei, unul dintre cele mai solicitate uleiuri esențiale este cel de cimbrișor, care contribuie la întărirea sistemului imunitar. Acesta este recomandat persoanelor predispuse la stări melancolice și stimulează capacitatea fizică şi emoțională. Totodată, moldovenii preferă uleiul esențial de rozmarin, care protejează sistemul nervos și sporește concentrația și memoria. Totuși, femeile însărcinate și persoanele care suferă de tensiune ridicată sau tulburări epileptice trebuie să evite uleiul esențial de rozmarin. Totodată, acesta poate fi iritant pentru pielea foarte sensibilă.

Aromaterapia cu uleiuri esentiale

Veronica Kalcev menționează că pentru a fi siguri că uleiul esențial pe care doriți să-l procurați este de calitate trebuie să țineți cont de câteva reguli simple:

”În primul rând procurați uleiul esențial din locuri autorizate. Citiți neapărat toată informația de pe etichetă în care trebuie să fie indicată denumirea plantei în limba latină. Totodată, trebuie să vă asigurați că uleiul este chemotipat și să fie indicat producătorul despre care trebuie neapărat să vă informați”, spune specialistul.

Mai mult decât atât, expertul în medicina netradițională susține că, în ultima perioadă, tot mai mulți tineri și mămici cu copii mici apelează la aceste servicii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0