Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filat, dezvăluiri din închisoare: a vorbit despre întâlnirea cu Plahotniuc

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vlad Filat a dezvăluit că a fost vizitat de Vlad Plahotniuc, dar nu la închisoare, ci în altă parte. Fostul premier al Republicii Moldova a povestit despre discuţia lor.

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Vlad Plahotniuc l-a vizitat pe Vlad Filat, dar nu la penitenciar, ci în izolatorul CNA. Dezvăluirea a fost făcută de ex-premierul Vlad Filat în interviul acordat TV8 și a cărui a doua parte a fost pusă pe post în seara de luni, 15 iulie.

Filat a povestit că în seara de 19 decembrie 2015 a fost dus în izolatorul CNA. În jurul orei 23:00, un ofițer l-a îndemnat să-l urmeze și l-a dus într-o sală de la etajul patru. La un moment dat, în încăpere a intrat Vlad Plahotniuc, însoțit de Constantin Botnari.

„Am avut o discuție nu aș putea spune scurtă, dar nici lungă. El a întrebat dacă am solicitat întrevederea. Am spus că nu”, şi-a amintit Filat.

Ex-premierul a mai menţionat că ulterior și-ar fi dat seama că o persoană a interpretat dorința sa de a clarifica situația în care s-a pomenit drept "solicitare a întrevederii” cu Plahotniuc.

„Eu l-am întrebat de ce a făcut ce a făcut. Răspunsul lui a fost sec: ”Dacă nu o făceam eu, o făceai tu”, a povestit Vlad Filat despre discuția sa cu Vlad Plahotniuc.

Potrivit fostului prim-ministru şi lider al PLDM, Vlad Plahotniuc i-ar fi reproșat că nu ar fi fost corect cu el și că PLDM ar fi participat la organizarea unui miting împotriva sa, împreună cu Platforma DA, apoi ar fi fost implicat în instalarea corturilor de către Grigore Petrenco în preajma casei lui Plahotniuc.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Societate
A luat milioane: Serafim Urechean, despre acuzațiile lui Filat

În interviu, Vlad Filat a negat categoric că ar fi fost implicat în aceste fapte pe care i le-a reproșat Plahotniuc.

Ulterior, Filat și Plahotniuc nu s-ar fi întâlnit față-n față. Dar Vlad Filat a dezvăluit că „periodic a comunicat” cu Plahotniuc prin telefon.

Lucrurile se întâmplau astfel, potrivit lui Filat: o persoană din conducerea administrației penitenciarelor îl invita în sala de sport. Acolo scotea un telefon mobil, forma un număr, după care îi dădea telefonul lui Filat, în timp ce la celălalt capăt se afla Plahotniuc.

„Prima comunicare [la telefon - nota red.] am avut-o atunci când și-a anunțat intenția de a deveni prim-ministru. Motivul a fost că trebuie să-i conving pe cei din PLDM să discute cu PL, pentru că, în caz contrar, vor ajunge în opoziție”, și-a amintit Filat.

Fluxul de știri
0