Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Confirmat din prima sursă: Iată cine va fi noul director la Moldovagaz

© Sputnik / Miroslav RotariMoldova Gaz
Moldova Gaz - Sputnik Moldova
Abonare
Persoana care va fi numită în funcția de director la SA ”Moldovagaz” este licențiată în economie, are titlul de doctor în economie și o vastă experiență în domeniu.

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Noul director la SA ”Moldovagaz” ar putea fi numit Vadim Ceban, care în prezent deține funcția de prim-vicepreședinte al Comitetului Executiv al Găgăuziei în primul mandat de bașcan al Irinei Vlah. Informația a fost confirmată pentru Sputnik chiar de Vadim Ceban.

Vadim Ceban are 40 de ani. Este licențiat în economie. A obținut diploma de economist la Academia de Studii Economice din Moldova. Și-a apărat titlul de doctor în Economie la Universitatea „Lucian Blaga”, din Sibiu, România.

Ceban a lucrat la Comisia Națională a Pieței Financiare. Timp de nouă ani a activat la Ministerul Economiei. În anul 2009 a fost numit în funcția de director general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Газовая плита  - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru consumatori: Ce schimbă Moldovagaz din 2019

În 2014, bașcanul Irina Vlah i-a propus să facă parte din echipa sa. De atunci și până în prezent deține funcția de prim-vicepreședinte al Comitetului Executiv al Găgăuziei.

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat acum câteva zile că săptămâna aceasta urmează să fie numit noul director la Moldovagaz. Șeful statului a evitat să ofere numele, dar a declarat că noua candidatură pentru șefia la Moldovagaz este o persoană profesionistă și cu experiență.  

Funcția de director la SA ”Moldovagaz” a devenit vacantă în mai 2018, când Vasile Botnari a fost numit director la SIS. Procedura de numire a președintelui SA ”Moldovagaz” este următoarea: Guvernul vine cu propunerea candidaturii pentru această funcție, iar ”Gazprom” poate accepta sau respinge candidatura propusă de Executivul de la Chișinău. Decizia se ia la Consiliul Directorilor al ”Gazprom”, în coordonare cu Guvernul de la Chișinău.

Fluxul de știri
0