Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon oferă detalii despre întrevederea pe care o va avea cu Klaus Iohannis

© Sputnik / Miroslav RotariCei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon
Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, urmează să se întâlnească cu omologul său român Klaus Iohannis. Șeful statului a oferit detalii cu privire la data când ar putea să se întâlnească cu președintele român.

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Sper foarte mult să am o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis, până la alegerile prezidențiale din țara vecină, care vor avea loc pe data de 10 noiembrie. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru presa din România.

”Sper foarte mult să am o întrevedere cu Kalus Iohannis, dacă va fi posibil până la alegeri. Va fi bilaterală sau pe o platformă internațională, pentru că am o invitație pe 1 septembrie să particip în Polonia la un eveniment dedicat începutului celui de-al Doilea Război Mondial, poate acolo ne vom vedea, sau va fi la Adunarea generală a ONU de la New-York, din septembrie”, a declarat președintele moldovean.

Igor Dodon și Klaus Iohannis au remarcat în cadrul unei convorbiri telefonice pe care au purtat-o pe data de 26 iunie necesitatea aprofundării relațiilor dintre Moldova și România. Președintele moldovean a constatat cu satisfacție intensificarea contactelor la toate nivelurile și în toate domeniile de interes comun.

Igor Dodon s-a întâlnit cu David Hale - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a discutat cu David Hale despre rolul SUA în depășirea crizei politice din țară

Igor Dodon a remarcat în cadrul dialogului cu Iohannis că România este partenerul comercial principal al Republicii Moldova.

Totodată, șeful statului și-a exprimat recunoștință partenerilor români pentru sprijinul acordat țării noastre în mai multe domenii.

În cadrul acestei convorbiri telefonice președintele țării a repetat invitația pentru Klaus Iohannis de a întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0