Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon a discutat cu David Hale despre rolul SUA în depășirea crizei politice din țară

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon s-a întâlnit cu David Hale
Igor Dodon s-a întâlnit cu David Hale - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a discutat despre evoluțiile în relațiile moldo-americane cu Subsecretarul de Stat pentru Afaceri Politice al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, care se află într-o vizită în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Subsecretarul de Stat pentru Afaceri Politice al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, David Hale, care se află într-o vizită în Republica Moldova.

Șeful statului a discutat cu oficialul american mai multe aspecte ale evoluției dialogului strategic și a adus mulțumiri părții americane pentru asistenţa financiară şi sprijinul valoros acordate Republicii Moldova în diverse domenii pe parcursul a 27 de ani de independență.

США готовы оказать Молдове помощь в борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu s-a întâlnit cu Subsecretarul de Stat al SUA, David Hale: Despre ce au discutat

”Am remarcat implementarea cu succes a unor proiecte importante, cum ar fi „Provocările Mileniului” lansat în anii 2007-2009, precum și despre interesul nostru privind continuarea unor proiecte asemănătoare, cu susținerea SUA”, a declarat Dodon.

Președintele Moldovei a apreciat înalt și sprijinul Statelor Unite în soluționarea crizei politice din Republica Moldova și asigurarea transferului pașnic al puterii de la precedenta guvernare.

”Am reiterat că datorită susținerii din partea partenerilor externi și a consensului național intern, Republica Moldova are toate șansele de a relansa economia și a promova o politică externă echilibrată în baza intereselor sale naționale”, a menționat șeful statului.

În context, Dodon l-a asigurat pe Subsecretarul de Stat că Administrația prezidențială, Guvernul și majoritatea parlamentară vor păstra în vigoare toate acordurile internaționale semnate de Republica Moldova, inclusiv cu Uniunea Europeană. Totodată, a făcut apel către SUA să susțină eforturile noastre de consolidare a statutului de neutralitate permanentă a țării noastre, recunoscut la nivel internațional.

Un alt subiect abordat de Dodon și Hale a fost perspectivele reglementării problemei transnistrene. Șeful statului a apreciat înalt perspectivele procesului în formatul „5+2” și rolul SUA și al altor participanți la negocieri.

Fluxul de știri
0