Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Blocul de locuit din Otaci a fost demolat: De ce a fost nevoie de senzori cu laser

© Photo : Facebook / Dodon IgorВ Атаках рухнула часть девятиэтажного дома
В Атаках рухнула часть девятиэтажного дома - Sputnik Moldova
Abonare
Blocul de locuit din Otaci avariat grav pe 19 iunie a fost demolat - autoritățile oferă detalii.

CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Blocul de locuit din Otaci avariat grav pe 19 iunie a fost demolat de către o companie contractată în acest scop, după mai multe zile de lucrări. Luni, 15 iulie, muncitorii au început să evacueze deşeurile rămase în urma demolării controlate.

Blocul de la otaci  - Sputnik Moldova
Societate
Risc de explozie în blocul surpat de la Otaci: Iată ce au găsit salvatorii în interior

În aceste lucrări sunt implicate 26 de persoane și 10 unităţi de tehnică, a anunțat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) al MAI.

La fața locului, în continuare este aplicat senzorul de stabilitate cu laser. Această procedură permite verificarea stabilităţii construcţiilor, dar şi a oscilaţiilor din zonă.

Acţiunile întreprinse de salvatori sunt necesare pentru prevenirea riscurilor, dar şi pentru asigurarea securităţii muncitorilor aflaţi pe terenul de lucru, a explicat IGSU.

În data de 19 iunie, o scară cu 12 apartamente a blocului de locuit cu nouă etaje din orașul Otaci s-a prăbuşit, iar salvatorii au evacuat în mod de urgenţă 46 de oameni.

Săptămâna trecută, premierul Maia Sandu a anunțat că Guvernul a aprobat cheltuieli de 99 de mii de lei pentru produse alimentare destinate foștilor locatari ai blocului din Otaci.

Familiile rămase fără locuinţe în urma acestui caz vor primi altele noi, au promis autoritățile.

Fluxul de știri
0