Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Risc de explozie în blocul surpat de la Otaci: Iată ce au găsit salvatorii în interior

© Photo : Facebook / Dodon IgorBlocul de la otaci
Blocul de la otaci  - Sputnik Moldova
Abonare
Salvatorii au găsit o butelie de gaz în blocul de la Otaci care s-a prăbușit parțial.

CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intrat în scara blocului prăbușit parțial de la Otaci. În urma cercetărilor, salvatorii au depistat o butelie de gaz de tip propan-butan. Butelia a fost evacuată de angajații IGSU de la etajul nouă.

В Атаках рухнула часть девятиэтажного дома - Sputnik Moldova
Societate
Blocul de la Otaci: Iată ce măsuri se întreprind - Video

Astfel, pompierii au exclus riscul deflagrației posibile în timpul lucrărilor de demolare, dar și riscul afectării personalului de intervenție inclusiv și clădirile din jur. Totodată, de dimineață locuitorii blocului afectat au avut posibilitate de a intra pentru primă dată în locuințe după prăbușire pentru a-și recupera bunurile necesare și acte. Salvatorii au însoțit oamenii la intrare în apartamente și le-au oferit posibilitatea ca aceștia să-și scoată lucrurile în siguranță din apartamente.

Demolarea construcției va demara după ce toate persoanele ce au intrat în clădire vor pleca. Demolarea clădirii va fi supravegheată de pompieri pentru a evita situațiile de risc. Angajații IGSU vor monitoriza în continuare situația, asigurând securitatea în preajma blocului avariat.

Amintim că în seara zilei de 19 iunie, 46 de oameni, inclusiv 11 copii au fost evacuaţi de salvatori preîntâmpinând o tragedie. În urma surpării blocului de locuit nu au fost raportate victime. 45 de oameni au mers la rude, iar o persoană a fost cazată de autorităţi în incinta Liceului „Mihai Eminescu” din oraşul Otaci.

Procuratura raionului Otaci a inițiat o cauză penală pe faptul executării necalitative a construcţiilor, în urma prăbușurii clădirii. De asemenea, în urma dezastrului de la Otaci, președintele Igor Dodon a declarat că în toate localitățile din țară ar putea fi efectuate inspecții în blocurile cu multe etaje de aceeași serie.

Fluxul de știri
0