Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mihail Saakașvili: Nu am de gând să plec în Moldova

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaMihail Saakașvili
Mihail Saakașvili - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul lider de la Tbilisi a declarat că nu este pentru prima dată când i se propune să conducă echipa de experți care se va ocupa de reformele din Moldova. Potrivit lui Saakașvli, acesta chiar a fost invitat de fostele autorități de la Chișinău să ocupe fotoliul de premier.

CHIȘINĂU, 14 iul – Sputnik. Mihail Saakașvili a anunțat, în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune ”Ucraina” de la Kiev, că nu planifică să vină în Republica Moldova.

Declarația a fost făcută în contextul în care premierul moldovean Maia Sandu a afirmat că discută cu specialiștii din fosta echipă georgiană a lui Mihail Saakașvili despre implicarea lor, în calitate de experți, la reformarea Justiției din Republica Moldova și chiar se află „la etapa la care elaborează aceste proiecte”.

Mihail Saakașvili - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu, despre posibilitatea ca Mihail Saakașvili să reformeze Justiția din Moldova

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă intenționează să conducă echipa de experți care se va ocupa de reformele din Republica Moldova, Saakașvili a spus un nu afirmativ.

”O cunosc de mult timp pe Maia Sandu și într-adevăr ne-am întâlnit pe Aeroportul Borispol. Ea dorește să împrumute din experiența implementării reformelor la noi”, a declarat Saakașvili.

Acesta nu a exclus că o parte din echipa sa ar putea veni la Chișinău ca să ajute la implementarea reformelor. Saakiașvili preferă însă să rămână la Kiev.

”Cu siguranță, eu în Moldova nu am de gând să plec”, a declarat politicianul.

Mihail Saakașvili a mai afirmat în cadrul acestui interviu că fosta guvernare, fără a preciza care, i-ar fi propus fotoliul de prim-ministru al Republicii Moldova.

”Predecesorul ei (Maia Sandu – n.red.) și unii colegi de-ai lui mi-au propus chiar să devin premierul Moldovei. Eu însă le-am răspuns, cu toată stima față de moldoveni,  că nu sunt ”premier la comandă” și că voi lupta cu hoții acolo unde trăiesc, în Ucraina”, a declarat Saakașvili.   

Într-un interviu pentru cotidianul.md, premierul Maia Sandu, a spus că și-ar dori ca fostul lider de la Tbilisi și guvernator al regiunii Odesa să facă parte din consiliul pe lângă prim-ministru pe care planifică să-l creeze în următoarea perioadă.

Maia Sandu a mai spus că, pentru a veni aceste echipe de experți străini, este nevoie de finanțare, iar în prezent există discuții cu parteneri externi pentru a asigura cheltuielile necesare.

Fluxul de știri
0