Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Te iau fiorii: Drama unei tinere cu părinții plecați peste hotare

© Sputnik / OsmatescoLiliana Chisari
Liliana Chisari - Sputnik Moldova
Abonare
Fenomenul migrației este bine cunoscut pentru populația din Republica Moldova. În majoritatea cazurilor părinții nu au posibilitatea să plece peste hotare împreună cu copiii de la bun început sau nu își doresc acest lucru, pentru că intenționează să revină acasă. Astfel, copiii rămân în grija bunicilor, a rudelor apropiate sau a altor persoane.
Te iau fiorii: Drama unei tinere cu părinți plecați peste hotare

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", psihologul Liliana Chisari a relatat o istorie tristă a unei tinere de 19 ani, părinții căreia au plecat la muncă peste hotare, fapt ce a lăsat o amprentă psihologică puternică asupra ei.

Părinții au plecat la muncă în Grecia și au lăsat copila de la o vârstă fragedă în grija bunicilor. Când reveneau acasă de sărbători despărțirea era foarte dureroasă. Atât părinții, cât și copila treceau greu peste momentul despărțirii.

"De fiecare dată după ce plecau părinții, copila arunca prin casă toate darurile pe care i le aduceau. Desigur că ei nu își doreau să-i facă vreun rău, din contra, munceau pentru ca fetiței lor să nu-i lipsească nimic", a povestit psihologul.

La vârsta de 14 ani tânăra a început să se avânte în aventuri dubioase cu parteneri care profitau de ea. Avea nevoie de căldură, dragoste și emoții pe care nu i le oferea nimeni. Se simțea singură într-o lume plină de oameni.

Când împlinise 16 ani, părinții au hotărât să o ia la studii în Grecia. Era o discordanță totală în relația lor și totul se baza doar pe aspectele financiare.

"Părinții nu i-au fost alături atunci când ea avea cu adevărat nevoie de un sfat sau de o vorbă bună. Deja era obișnuită să fie singură, să decidă de sine stătător ce are de făcut. Din acest motiv, certurile erau la ordinea zilei", a explicat Liliana Chisari.

Veronica Pirlea-Conovali - Sputnik Moldova
Mofturile copiilor - una din cauzele plecării părinților peste hotare?

Tânăra a făcut cunoștință pe Internet cu un bărbat din altă țară care a și cerut-o în căsătorie. Ceea ce a urmat i-a schimbat viața radical. Tânăra și-a anunțat părinții despre decizia de a pleca la viitorul soț, care desigur că i-a promis mări și țări.

"Când a ajuns acolo, tânăra a fost forțată să se prostitueze. A trecut prin momente de groază, însă a reușit să evadeze din acel coșmar", a povestit psihologul.

După aceste situații tragice din viața ei, tânăra a revenit acasă. Avea o durere imensă în suflet, depresie și gânduri de a-și pune capăt zilelor. A început să consume droguri și să ducă un mod de viață ușuratic. În prezent, tânără este internată într-o clinică din Europa.

Fluxul de știri
0