Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mofturile copiilor - una din cauzele plecării părinților peste hotare?

© SputnikVeronica Pirlea-Conovali
Veronica Pirlea-Conovali - Sputnik Moldova
Abonare
Scriitoarea și profesoara, Veronica Pârlea-Conovali a declarat în cadrul emisiunii Sputnik Matinal că solicitările copiilor de multe ori nu corespund vârstei pe care o au și au dorințe pe care părinții nu le pot îndeplini.
Mofturile copiilor - una din cauzele plecării părinților peste hotare?

Potrivit pedagogului Veronica Pârlea-Conovali, cerințele copiilor generează un șir de probleme sociale și familiale.

"Dacă copiii își permit să vină la școală cu telefoane mobile în valoare de o mie de euro, ceilalți colegi la fel își doresc aceste lucruri. Respectiv, copiii se duc acasă și cer de la părinți telefoane și haine scumpe. De aici pornesc situațiile critice în familie. Părinții sunt nevoiți să plece peste hotare în căutarea unui loc de muncă, iar odraslele lor rămân singuri și nesupravegheați. Ei au multe cerințe, iar părinții nu reușesc să le ofere lucrurile scumpe pe care copiii și le doresc", spune profesoara.

Veronica Pârlea-Conovali povestește că marea majoritate a părinților se axează prea mult pe vestimentația copiilor. Fetele sunt răsfățate cu rochii și încălțăminte scumpă, iar elevele care nu pot să-și permită acest lux se simt intimidate și nu vin la balul de absolvire.

Mai multe detalii puteți afla ascultând interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0