Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Indemnizaţia unică la naşterea copilului s-a majorat – precizări de la CNAS

CC0 / Pixabay / sphaeroid / Детский сад
Детский сад - Sputnik Moldova
Abonare
Indemnizaţia unică la naşterea copilului s-a majorat și va fi de 7 911 lei. Casa Naţională de Asigurări Sociale vine cu unele precizări.

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Guvernul a majorat cu 1608 lei cuantumul indemnizaţiei unice la naşterea copilului. Hotărârea Guvernului a fost publicată vineri, 12 iulie, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Familie - Sputnik Moldova
Indemnizația pentru copii: Cum o puteți obține în regim de urgență

Astfel, pentru copiii născuți începând cu 1 iulie 2019, cuantumul indemnizației unice la nașterea copilului constituie 7 911 lei.

Casa Naţională de Asigurări Sociale precizează că pentru persoanele, copiii cărora s-au născut, începând cu 1 iulie 2019, şi care au depus cererea pentru acordarea indemnizaţiei unice la naşterea copilului până la publicarea hotărârii, indemnizaţia va fi stabilită în cuantum nou în mod automat. 

Potrivit Guvernului, costul estimativ pentru implementarea proiectului constituie 29,58milioane de lei. Calculul a fost efectuat reieșind din numărul copiilor prognozat pentru semestrul doi al anului 2019 de 18 200 copii.

Fluxul de știri
0