Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Indemnizația pentru copii: Cum o puteți obține în regim de urgență

CC0 / Pixabay / geralt / Familie
Familie - Sputnik Moldova
Abonare
Indemnizația pentru copii. Peste 15 mii de solicitări pentru acordarea indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii au fost depuse online.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. De la începutul anului, prin intermediul serviciului „e-Cerere Indemnizații Familiilor cu Copii” au fost depuse 2500 de cereri, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS).

Serviciul a fost lansat la finele anului 2016, de atunci fiind depuse 15 257 de cereri pentru acordarea acestor indemnizații.

Femeie însărcinată, imagine simbol - Sputnik Moldova
Societate
Indemnizaţia de maternitate: Lista actelor necesare și condiiții de acordare - detalii

Serviciul „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii” oferă posibilitatea de a solicita în regim on-line, 24 din 24 de ore, diverse prestaţii pentru familiile cu copii: indemnizaţia unică la naşterea copilului, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de trei ani,  indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani şi indemnizaţia paternală.

”La utilizarea serviciului dispare necesitatea persoanei a se deplasa la casa teritorială de asigurări sociale pentru solicitarea indemnizaţiilor, precum şi colectarea şi prezentarea actelor necesare, astfel se economiseşte timpul de solicitare a indemnizaţiilor”, potrivit CNAS.

Cererea electronică poate fi acceptată în cazul când copilul este înregistrat în Registrul de Stat al Populației. Prin intermediul acestui serviciu persoana poate verifica statutul cererii depuse.

Fluxul de știri
0