Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Activistul George Simion ar putea să revină în Moldova

© George Simion, FacebookGeorge Simion, activist unionist
George Simion, activist unionist - Sputnik Moldova
Abonare
Activistul unionist din România, George Simion, se pare că are şansa de a obţine dreptul de acces pe teritoriul Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 6 feb – Sputnik. Potrivit unui comunicat de la Guvern, Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a solicitat informaţii despre cetăţeanul României, George Simion, căruia, anterior, autorităţile moldoveneşti i-au interzis accesul în ţara noastră.

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova МВД Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
MAI despre unionistul declarat indezirabil: este o măsură neccesară

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat instituțiilor abilitate informații despre interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Moldova a cetățeanului român George Simion, se spune în comunicatul de la Guvern.

Premierul a cerut, de asemenea, o analiză privind posibilitatea ca cetățeanului menționat să i se permită accesul pe teritoriul țării noastre până la judecarea pe fond a cauzei sale, în limitele prevăzute de lege pentru astfel de situații.

În comunicat se mai menţionează că premierul va urmări în continuare evoluția acestui caz.

Lui Simion i-a fost interzis accesul în Republica Moldova la 13 mai 2015. Atunci MAI a precizat că o asemenea măsură poate fi dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională.

 

 

Fluxul de știri
0