Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegerile bașcanului: Rezultatele alegerilor din 30 iunie, confirmate

© Photo : Vlah.mdВыборы башкана Гагаузии
Выборы башкана Гагаузии - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel Comrat a confirmat rezultatele alegerilor din 30 iunie, pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia.

CHIȘINĂU, 12 iul - Sputnik. Irina Vlah a fost confirmată în funcția de bașcan al UTA Găgăuzia. Curtea de Apel din Comrat a recunoscut rezultatele alegerilor din 30 iunie. Hotărârea a fost pronunțată în seara zilei de 11 iulie, informează gagauzinfo.md.

Ирина Влах - Sputnik Moldova
Politică
Irina Vlah a câștigat la alegerile bașcanului în UTA Găgăuzia cu un scor impresionant

Judecătorii au examinat plângerea fostului candidat pentru funcția de bașcan Cerghei Cimpoieș, însă aceasta a fost respinsă.

Completul de judecată a Curții de Apel Comrat a emis o decizie privind recunoașterea rezultatelor alegerilor pentru funcția de bașcan din 30 iunie, în care cu 92 de procente a învins Irina Vlah, care a deținut anterior funcția de bașcan al Autonomiei, începând cu 15 aprilie 2015 până pe 10 mai 2019.

Irina Vlah i-a îndemnat pe aleșii din Adunarea Populară să stabilească data inaugurării. Ea a subliniat că odată cu pronunțarea deciziei Curții de Apel, Adunarea Pupulară trebuie să se convoace într-o ședință extraordinară.

”Mă adresez președintelui Adunării Populare, Vladimir Kîsa, cu rugămintea de a stabili data ședinței extraordinare, în cel mai scurt timp posibil, în cadrul cărea eu voi depune jurământul”, a subluiniat Vlah.

Fluxul de știri
0