Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis: Agenția Proprietății Publice, în subordinea Ministerului Economiei

© Ministerul Economiei al Republicii Moldova Министерство экономики Молдовы
Министерство экономики Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a decis astăzi, cu majoritatea voturilor, să treacă Agenția Proprietății Publice din subordinea Guvernului în cea a Ministerului Economiei și Infrastructurii.

CHIȘINĂU, 12 iul – Sputnik. Agenția Proprietății Publice (APP), instituție abilitată cu administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice a statului, trece din subordinea Guvernului în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii. Parlamentul a aprobat, în lectură finală, unele modificări la Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice și la Legea cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală.

Майя Санду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Demisie de rezonanță: Anunțul de ultimă oră făcut de Maia Sandu

Potrivit autorului proiectului, deputatul ACUM, Sergiu Litvinenco, repoziționarea Agenției Proprietății Publice în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii va permite ministerului să coordoneze şi să monitorizeze activitatea acesteia în scopul îmbunătățirii performanțelor.

”Va fi creat un mecanism de supraveghere a activității entităților economice cu capital de stat. Va fi creat un mecanism pentru diminuarea riscurilor de corupție”, a declarat deputatul.

Guvernul, în termen de două luni, va aduce actele normative în corespundere cu prevederile acestei legi.

Fluxul de știri
0