Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Demisie de rezonanță: Anunțul de ultimă oră făcut de Maia Sandu

© REUTERS / VLADISLAV CULIOMZAМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul uneia dintre cele mai importante instituții guvernamentale, cu un buget enorm, va fi demis. Anunțul a fost făcut de premierul Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Directorul Agenţiei Proprietăţii Publice (APP), Vladimir Baldovici, va fi demis din funcție la următoarea ședință a Guvernului. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de premierul Maia Sandu.

Șeful Guvernului a mai cerut suspendarea temporară a tuturor proceselor de privatizare.

”Solicit Agenției Proprietății Publice să identifice modalitățile legale prin care să suspende temporar procesele de privatizare începute. În același timp, anunț că la următoarea ședință de Guvern, directorul Agenţiei Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici, va fi demis din funcție”, a declarat premierul.

Sandu susține că ”furturile publice care continuă și după fuga rușinoasă a lui Plahotniuc vor fi oprite imediat, iar cei care vând în mod dubios și netransparent proprietățile statului vor fi demiși”.

Vladimir Baldovici - Sputnik Moldova
Podcasturi
Exclusiv: Ce se întâmplă cu proprietățile moldovenești de pe teritoriul Ucrainei

”Cunoaștem cu toții abuzurile comise în procesele de privatizare de-a lungul ultimilor ani. Pe 18 iunie, Parlamentul a constituit comisia de anchetă pentru a analiza cum s-au desfășurat procesele de privatizare a proprietății publice, începând cu anul 2013. Activitatea acestei comisii se va axa bineînțeles pe privatizările care au ridicat mari semne de întrebare cu privire la corectitudinea și legalitatea lor - Aeroportul Chișinău, Air Moldova, Gările și Stațiile Auto etc”, a menționat șeful Guvernului.

Premierul mai afirmă că ”exponenţii regimului aflaţi încă în funcţii continuă procesul de sustragere a bunurilor proprietăţii publice”.

”De exemplu, potrivit informaţiei publice accesibile pe site-ul AAP, la 14 iunie, ora 18:47, adică imediat după conferinţa de presă organizată de Partidul Democrat la 17:30, prin care au anunţat retragerea de la guvernare, a fost plasat un anunţ privind desfăşurarea concursului comercial de privatizare a mai multor bunuri proprietate publică de stat. Între aceste bunuri, regăsim, de exemplu, Sanatoriul „Moldova” din Truskaveţ, Ucraina, cu un preț care pare diminuat semnificativ față de prețul real”, a declarat șeful Cabinetului de Miniștri.

Fluxul de știri
0