Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Teleconferința Rusia-Ucraina: Oaspeți de marcă și discuție de suflet

Abonare
Participanții au vorbit despre aspectele care unesc cele două popoare – și-au amintit filmele, cântecele și operele literare cunoscute în Rusia și Ucraina.

Pentru prima data în ultimii ani, între Rusia și Ucraina a fost organizată, în seara de vineri, 12 iulie, o ”punte televizată” – aceasta s-a desfășurat în cadrul emisiunii cu genericul „Trebuie să discutăm”/"Надо поговорить" la posturilor tv „Rossia 1”.

Emisiunea a fost moderată de Maria Sittel și Andrei Malahov. În cadrul acesteia nu au fost discutate probleme politice.

Președintele V. Putin vorbește la telefon - Sputnik Moldova
Politică
Noi detalii din cadrul discuției Putin-Zelenski

Oaspeți ai emisiunii au fost cunoscuții actori Vladimir Menșov, Rustam Sagdulaev, Valentina Talîzina, Vladimir Konkin, muzicienii Kai Metov, Lev Leșcenko și alți cunoscuți oameni de cultură, sportivi, dar și simpli cetățeni.

Participanții au vorbit despre aspectele care unesc cele două popoare - și-au amintit filmele, cântecele și operele literare cunoscute în Rusia și Ucraina. Familiile ruso-ucrainene au comunicat în emisie directă, s-au întâlnit și s-au plâns de situația complicată creată în ultima perioadă.

Oaspeții și-au amintit cântece ucrainene, au vizionat secvențe din filme, exprimându-și încrederea că actuala situație va fi depășită și prietenia dintre cele două popoare va dura în continuare. Emisiunea s-a încheiat cu un cântec din filmul ”La luptă merg doar ”bătrânii”.

Anunțul cu privire la desfășurarea emisiunii a provocat nemulțumirea politicienilor și jurnaliștilor ucraineni. Procuratura Generală a Ucrainei a deschis un dosar penal pe faptul intenției de a organiza emisiunea.

Luni, postul tv de la Kiev „NewsOne” a anunțat că renunță la desfășurarea acesteia din cauza amenințărilor cu răfuială fizică ce i-au fost adresate.

Fluxul de știri
0