Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin a avut o primă discuție telefonică cu Zelenski

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin în timpul unei discuții telefonice, fotografie de arhivă.
Vladimir Putin în timpul unei discuții telefonice, fotografie de arhivă.  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Discuția dintre Putin și Zelenski a avut loc la inițiativa Kievului.

CHIȘINĂU, 11 iul – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat o discuție telefonică cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. Discuția a avut loc la inițiativa părții ucrainene, le-a comunicat jurnaliștilor Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului rus.

„Au fost discutate probleme privind reglementarea situației din sud-estul Ucrainei și conlucrarea în vederea eliberării reciproce a persoanelor reținute de către ambele părți”, a spus Peskov, citat de RIA Novosti.

Встреча Президента Украины и Премьер-министра Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Ce probleme au discutat Sandu și Zelenski la Kiev - detalii

„S-a ajuns la înțelegerea de a continua această activitate la nivel de experți”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Acesta a adăugat că s-a discutat, de asemenea, despre posibilitatea prelungirii contactelor în format normand”.

Peskov a menționat că discuția dintre Putin și Zelenski a avut loc la inițiativa Kievului.

Anterior, președintele Ucrainei i-a propus lui Putin să aibă o întrevedere la Minsk, menționând că la această întrevedere trebuie să participe de asemenea liderii SUA, Franței, Marii Britanii și Germaniei. Comentând această inițiativă, Peskov a subliniat că Moscova o va examina, însă trebuie înțeles dacă un astfel de summit are vreo perspectivă.

Însuși Putin, la rugămintea jurnaliștilor de a comenta propunerea lui Zelenski, a menționat că Rusia niciodată nu s-a eschivat de la niciun format cu privire lareglementarea conflictului din Donbas. Totodată, liderul rus a adăugat că, evident, o asemenea întâlnire trebuie să fie bine pregătită.

Fluxul de știri
0