Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gata cu anunțurile comerciale pe Facebook: Iată ce măsuri întreprinde SFS

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaRețeaua de socializare Facebook
Rețeaua de socializare Facebook - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat s-a apucat de capul comercianților care își vând marfa prin intermediul rețelelor de socializare.

CHIȘINĂU, 12 iul – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat verifică periodic comerțul online. Potrivit datelor SFS, începând cu luna ianuarie 2019 și până în prezent, au fost identificate 462 de anunțuri plasate pe diverse portaluri specializate și rețele de socializare. Acestea se referă la comercializarea ilicită a mărfurilor. Este vorba de alcool, produse de tutungerie, parfumuri, raci vii, produse importate, dulciuri, telefoane mobile, palete din lemn, ore practice pentru conducerea autovehiculelor, servicii chirie auto, dezmembrări auto etc.

droguri - Sputnik Moldova
Accidente
Doar în Moldova: Comerț cu droguri într-un magazin alimentar - VIDEO

În urma verificărilor, inspectorii SFS au întocmit 157 de procese verbale cu privire la ”contravenția aferent desfășurării activității de întreprinzător fără înregistrare la autoritățile competente, cu aplicarea sancțiunilor conform Codului contravențional în sumă totală de 310 mii lei și 183 mii lei conform Codului fiscal”, este precizat într-un comunicat de presă.

Prin intermediul portalurilor online sunt puse în vânzare și produse alimentare, de patiserie. Serviciul Fiscal de Stat calificat acest gen de activitate drept unul cu risc sporit de încălcare a legislației. Produsele comercializate prin intermediul platformelor online nu sunt înregistrate de autoritățile competente, produsele de cofetărie sunt fabricate în lipsa autorizației, condițiile în care sunt fabricate ar putea fi insalubre, ar putea lipsi actele de proveniență a materiei prime, lipsa marcajului pe ambalaj  și a datei de producere.

În acest context, persoanele care comercializează produse de patiserie și alte dulciuri sunt îndemnate să asigure respectarea normelor legale, inclusiv deținerea de documente de proveniență și aplicarea echipamentelor de casă și control la încasarea plăților în numerar.

Totodată, cei care comandă astfel de produse sunt îndemnați să solicite certificatul de conformitate și bonul de casă.

Fluxul de știri
0