Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doar în Moldova: Comerț cu droguri într-un magazin alimentar - VIDEO

© poliția droguri
droguri - Sputnik Moldova
Abonare
Imaginația comercianților cu droguri din Republica Moldova nu are margini: au pus pe picioare un magazin alimentar la care comercializau nu produse alimentare, ci droguri.

CHIȘINĂU, 16 iun — Sputnik. Angajații Direcției Nord din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu IP Bălți, Procuratura municipiului Bălți și cu sprijinul BPDS "Fulger" și BDS "Scorpion", au descins la 12 adrese din orașele Bălți, Florești și din satul Vărvăreuca, raionul Florești, un de au efectuat percheziții.

Acțiunile polițiștilor au fost efectuate în cadrul unei cauze penale, inițiată pe articolul 217/1 al. 2, Cod Penal al Republicii Moldova "Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare".

În urma acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au reținut 10 persoane cu vârste cuprinse între 21 și 47 de ani, două dintre acestea fiind reținute în flagrant, în timpul comercializării substanțelor narcotice.

În timpul perchezițiilor domiciliilor, subsolurilor, automobilelor, sediilor și oficiilor, magazinelor alimentare și sălilor de forță, au fost depistate și ridicate două arme cu țeavă lisă fără acte, două pistoale pneumatice, o grenadă, aproximativ 2 kg de substanță vegetală uscată cu miros specific de marijuana, 37 de tufe verzi de cânepă, 56 825 de lei, 50 000 de ruble rusești, 1500 de hrivne, pașapoarte și buletine ale persoanelor terțe, telefoane mobile, precum și cartele SIM cu care bănuiții comunicau atât între ei, cât și cu alte persoane, despre comercializarea substanțelor narcotice.

În urma măsurilor speciale de investigații, polițiștii au stabilit că suspecții comercializau substanța interzisă, în magazinul alimentar pe care îl dețineau în satul Vărvăreuca, în sala sportivă pe care o administrau, la domicilii precum și în alte locuri publice.

Actualmente, patru bărbați și două femei sunt arestate pe un termen de 30 de zile, iar alți 4 bărbați sunt cercetați în stare de libertate. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 7 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0