Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ninsoare în luna iulie, la hotar cu Moldova: Când vine vremea rea și în țara noastră

© Facebook / Salvamont Salvaspeo DâmbovițaParcul Natural Bucegi
Parcul Natural Bucegi - Sputnik Moldova
Abonare
Presa din România scrie că în unele localități a nins.

CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Temperaturile scăzute din noaptea de marţi spre miercuri şi vremea în continuă schimbare au dus la apariţia ninsorii în Munţii Rodnei, scrie AGERPRES.

Наводнение - Sputnik Moldova
Vreme rea în toată țară: Vor cădea averse cu descărcări electrice, grindină și vijelie

"Noaptea trecută, marţi spre miercuri, a fost destul de rece, chiar foarte rece pentru luna iulie, dimineaţă la ora 7,00, în Borşa se înregistrau 10 grade Celsius, iar pe vârful Pietrosul Rodnei se puteau vedea din oraş petice mari de zăpadă, semn că, în timpul nopţii, a nins", a declarat pentru Agerpres primarul oraşului Borşa Sorin Timiş.

Potrivit acestuia, în urmă cu 15 ani, a mai nins spre sfârşitul lunii august, în zona montană.

Și în Republica Moldova temperaturile sunt destul de scăzute pentru această perioadă. În timpul nopții temperaturile scad până la 12 grade Celsius, iar în timpul zilei nu depășesc 25 de grade. Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru săptămâna aceasta ploi cu descărcări electrice. Temperaturile scăzute se vor menține și săptămâna viitoare.

Fluxul de știri
0