Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii din Franţa: Nouă lege - permisul de conducere este suspendat imediat

© SputnikTurnul Eiffel
Turnul Eiffel - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul francez se gândeşte la măsuri ferme în cazul utilizării telefonului mobil în timpul condusului. Ce prevede o dispoziţie a unui nou proiect de lege.

CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. Un articol din proiectul de lege privind mobilitatea (LOM) prevede suspendarea permisului de conducere în caz de contravenţie comisă în timpul utilizării telefonului mobil, a anunțat luni, la postul de radio francez Europe 1, delegatul interdepartamental însărcinat cu siguranța rutieră Emmanuel Barbe, citat de Sputnik France.

Берлин - Sputnik Moldova
Moldovenii din Germania: Tot ce se schimbă în iulie în această ţară

„Dacă vorbiţi la telefon şi, în același timp, ați ignorat un stop, ați depăşit o linie albă, ați accelerat viteza sau ați încălcat drepturile unui pieton, riscați suspendarea imediată a permisului de a conducere”, a precizat Barbe.

Totuşi, oficialul a adăugat că măsura nu urmăreşte să lipsească vreun şofer de carnet timp de luni de zile, adăugând că „obiectivul măsurilor pentru siguranța rutieră este să le permită mai multor oameni să călătorească”.

În prezent, permisul este suspendat doar în cazurile de conducere sub influența alcoolului, de consum de droguri și depășirea limitei de viteză cu peste 40 km/h.

Vorbitul la telefon în timpul șofatului este interzis prin articolul R412-6-1 al Codului rutier. Utilizarea telefonului mobil în mașină sau pe un vehicul cu două roți, fie că este vorba de un apel sau de trimiterea unui SMS, reprezintă o infracțiune sancţionată cu o amendă de 135 de euro și trei puncte de penalizare. Începând cu 1 iulie 2015 este interzisă şi utilizarea căştilor.

Fluxul de știri
0